Miljoniem CilvēKu Ik MēNesi Izmanto Latvijā RadīTas It SistēMas

Sanfrancisko dibinātās informācijas tehnoloģiju kompāniju grupas “Dyninno Group” kompetenču centrs SIA “Dynatech” nodarbina jau 300 cilvēkus. Uzņēmuma apgrozījums Latvijā 2020. gadā bija 9,6 miljoni eiro un arī šogad iecerēts augt.

Ideja par kompetenču centra veidošanu Latvijā radās “Dyninno Group” dibinātājam un īpašniekam Aleksam Veinstīnam (Alex Weinstein). “Dynatech” personāla vadītāja Inna Solomatina stāsta, ka izvēlei par labu šai valstij ir vairāki iemesli. Viens no tiem – zinošu cilvēku īpatsvars.

“Apzinoties, ka ir jāveido spēcīga informācijas tehnoloģiju (IT) komanda, dibinātājs vēlējās piesaistīt jomas profesionāļus. Un Latvija ir vieta, kur tie ir. Un daudz. Kad tapa ideja par centra veidošanu, Rīgā jau darbojās daudzi spējīgi cilvēki IT un mārketinga nozarē. Tādēļ šķita loģiski veidot komandu ap viņiem,” viņa teic.

Otrs iemesls ir Rīgas ģeogrāfiskais novietojums – ātri un ērti no Rīgas var nokļūt gandrīz jebkur.

IT lielvalsts

“Dynatech” izstrādā un uztur visas uzņēmumu grupai nepieciešamās sistēmas. Arī lielākā daļa mārketinga speciālistu atrodas tieši Rīgā. Šobrīd uzņēmuma komandā Rīgā strādā jau 300 darbinieki.

“Ja valsts attīstību vērtētu pēc tā, cik grūti ir piesaistīt IT speciālistus, tad Latvija šobrīd ir ļoti attīstīta. Tā noteikti ir IT lielvalstu saraksta augšgalā. Latvijā ir ļoti spēcīga IT nozare. IT speciālisti ir vajadzīgi ikvienam. IT komandas attīstīšana un paplašināšana ir nopietns izaicinājums ikvienam personāla speciālistam,” teic I. Solomatina.

Viņa novērojusi, ka pēdējos gados ir mainījušās attiecības starp kandidātu jeb potenciālo darbinieku un darba devēju. Iepriekš lielāka nepieciešamība atrast darbu bija kandidātam, savukārt darba devējam bija iespēja izvēlēties labākos no labākajiem. Šobrīd darba devēju izvēlas darbinieks, bet darba devējam jāvelta pūles, lai izvēlēto kandidātu pārliecinātu par sava piedāvājuma priekšrocībām.

Trīs biznesa virzieni

“Dyninno Group” ir dibināta pirms 17 gadiem. Šobrīd tā ir pārstāvēta 14 valstīs, kopumā nodarbinot aptuveni 3000 cilvēkus. Grupai ir trīs biznesa virzieni. Pirmais un senākais ir aviobiļešu tirdzniecība, kura redzamākais zīmols ir “ASAP Tickets”.

“”ASAP Tickets” ir septītais lielākais nozares spēlētājs ASV. Mums ir līgumi ar vairāk nekā 60 lielākajām aviosabiedrībām visā pasaulē. Pārsvarā mēs nodarbojamies ar sarežģītu aviomaršrutu plānošanu, piedāvājot personīgo apkalpošanu vairāk kā 20 valodās,” stāsta I. Solomatina.

Uzņēmums mēnesī pārdod 50 tūkstošus lidojumu un ceļojumu komplektus. Lielākā tirgus daļa tam ir Nigērijā un Filipīnās – attiecīgi 25% un 20%.

Tūrisms bija viena no Covid-19 pandēmijas visvairāk skartajām nozarēm. To izjuta arī “ASAP Tickets”. “Arī mūsu uzņēmumos bija skarbi brīži. Dienaskārtībā bija sarežģīti jautājumi. Laikā, kad mūsu konkurenti atlaida darbiniekus, mēs strādājām pie mūsu biznesa modeļa maiņas. Mēs meklējām iespējas nišās, kurās iepriekš nebijām darbojušies. Tādējādi mēs ne vien saglabājām darbiniekus un viņu atalgojumu, bet pat pamanījāmies atklāt sev jaunas tirgus iespējas,” norāda I. Solomatina.

Arī izklaide ir bizness

Otrs “Dyninno Group” darbības virziens ir izklaides bizness. “Ideja ir vienkārša – palīdzam satikties tiem, kuri grib filmēties reklāmā vai kino, un tiem, kam šādi cilvēki ir vajadzīgi, piemēram, kastinga un filmu direktoriem vai talantu atlases aģentūrām. Sadarbojamies ar tādiem zīmoliem kā “Nike”, “Zara”, GAP, “Amazon Prime”,” saka I. Solomatina.

Savukārt jaunākais grupas biznesa virziens ir finanšu tehnoloģijas. “Visi trīs virzieni šķiet dažādi, bet tos visus vieno infrastruktūra un zināšanas,” piebilst I. Solomatina.

Original article

Back to the newsroom

Media relations principles

  • We do not comment on anything which might negatively impact our business, our partnerships, our employees, or our competitors.
  • We are happy to provide information at any time of day or night but ask you to understand that we require up to two hours to prepare any statement.
  • We provide communication in written form only.