Crește numărul vânzărilor de bilete de avion din SUA către R. Moldova și România. 50% dintre călători le procură cu cel mult 30 de zile înainte de zbor

În prima jumătate a anului 2022, vânzările de bilete de avion cu direcția din SUA către Moldova și România au depășit de 1,6 ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare diferență a numărului de bilete vândute a fost de 2,3 ori față indicatorii din prima jumătate a anului 2020, perioada de început și vârf a pandemiei și suspendarea serviciilor aeriene în regiune.

Numărul mediu de bilete per achiziție în prima jumătate a anului 2022  a fost de 1,6 bilete,  aproape atingând indicatorii pre-pandemie. În primul trimestru al anului 2019, această cifră a fost de 1,61 bilete. Suma medie de achiziție în prima jumătate a anului 2022 a fost de 1.829 de dolari

Studiul sugerează că pandemia are încă un impact asupra planificării călătoriilor. Călătorii din SUA către România și Moldova sunt încă atenți la rezervările pe termen lung.

Potrivit Dyninno Travel, doar 1% dintre călătorii din prima jumătate a anului 2022 au rezervat cu mai mult de 120 de zile înainte și doar 3% cu mai mult de 90 de zile în avans. Ponderea turiștilor care au rezervat bilete pentru 60 sau mai multe zile este de 17%. Cele mai populare ferestre de rezervare din ultima jumătate de an sunt cu peste 30 de zile și 0-30 de zile înainte de plecare, respectiv 30% și 49% dintre călători.

În topul celor 5 companii aeriene de pe această rută sunt Turkish Airlines, United Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa și Delta Air Lines.

New York, San Francisco, Chicago, Miami, Los Angeles și Washington au fost cele mai populare orașe de plecare pentru vizitarea prietenilor și rudelor din Moldova și România. Aceste orașe au reprezentat mai mult de 50% dintre călători. Totodată, București, Chișinău, Cluj, Timișoara și Sibiu se află în primele cinci destinații de sosire.

„Observăm o revenire a vânzărilor de zboruri SUA-Moldova și SUA-România începând cu primăvara anului 2021. 2022 ne-a prezentat noi provocări, prin urmare, până acum nu am depășit indicatorii pre-pandemiei, așa cum, de exemplu, putem observa în direcția SUA-India. Cu toate acestea, pe segmentul friends and relatives visits (călătorii în vizită la prieteni și rude) din SUA în Moldova și România, se constată o creștere evidentă”, spune Alex Weinstein, președintele Consiliului de Administrare și co-fondator al grupului de companii Dyninno.

Original article

Back to the newsroom

Media relations principles

  • We do not comment on anything which might negatively impact our business, our partnerships, our employees, or our competitors.
  • We are happy to provide information at any time of day or night but ask you to understand that we require up to two hours to prepare any statement.
  • We provide communication in written form only.